Droždová polévka s ovesnýma vločkama

12 gramů, 12 miliard buněk schopné bez vzduchu přeměnit cukr na alkohol a oxid uhličitý a spousta vitamínu B.

To je droždí. 

A já ho miluji, doslova. Jsem schopná ho ujídat syrové a drožďovky musím vždy udělat půl kila. A tak vyhledávám recepty kde je použito a zároveň si ponechává svoji chuť vůni a účinky. Proto Vám dneska přináším excelentní a extra rychlou drožďovou polévku s vločkami a vajíčkem.


Ingredience:

2 hrsti vloček

kostka droždí

1/2 litru zeleninového vývaru

1 vajíčko

1 malá cibule

kousek másla

sůl

pepř

Vločky vhodíme do hrnce a pár minut opékáme. Cibuli nakrájíme na drobno. Vhodíme k vločkám společně s máslem a  smažíme do zesklovatěni. Poté přidáme kostku droždí a opékáme dokud nezrůžoví a nezačne vonět.Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou vločky měkké. 

Nakonec pomaličku vlijeme rozmíchané vajíčko.

Do 10 minut je hotovo a máte za málo peněz hodně muziky.

Vaření zdar a dobrou chuť!

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s